Haven har brug for dig: vilde blomster i vores gård

Den 2. april skal vi til at lave blomsterbede i gården og Vild natur-gruppen vil gerne have DIN mening om, hvor de skal placeres.

Vi har udvalgt nogle områder, som vi mener godt kan tåle lidt mere vild natur. Du kan se alle områder på kortet nedenfor. Arealet af de forskellige områder varierer fra omkring 30-90 kvadratmeter.

Det er ikke tanken (ikke i år i hvert fald), at alle 7 områder skal overgives til vild natur. Vi vil udpege et eller flere områder, som omdannes til smukke blomsterenge på baggrund af tilbagemeldingen fra jer, og hvor mange beboere, der gerne vil hjælpe på dagen, og hvad der generelt giver bedst mening for vores gård.

Vi håber i øvrigt, at vi ses den 2. april! Praktiske detaljer kommer senere, så hold godt øje med vores hjemmeside.

 

STEM PÅ VILD NATUR PLACERING

Tilgå stemmeseddel her - Du kan stemme frem til den 1. april.

 

Med venlig hilsen

Vild natur-gruppen

Smukke æbletræer i vores gård

Den 6. november har Vild Natur-gruppen plantet to smukke æbletræer i vores gård. Træerne er af to forskellige arter: Rød Aroma og Belle de Boskoop. Træerne er meget unge, og derfor er det naturligvis for tidligt at forvente den store høst allerede i 2022, men der er i hvert meget at glæde sig til. Og når frugterne kommer frem, bliver det også nemmere at skelne mellem de to træer, som I kan læse i beskrivelsen nedenunder:
 
Rød Aroma: Populær og rigtbærende velsmagende sort. Rundt middelstort æble med rød dækfarve. Kan plukkes i september og gemmes frem til jul. Kraftigvoksende træ med udbredt og åben krone. Meget sundt og hårdfør sort, udbredt i hele Skandinavien.
 
Belle de Boskoop: Et stort madæble. Farven er gråliggrøn til guldgul med rustbelægning, skrællen er tyk og sej. Smagen er syrlig-sød med en god aroma og svag duft. Plukkes i sidste halvdel af oktober og kan gemmes til langt hen på foråret.
 
Som I kan se på billederne, blev det til meget gravearbejde, hvor alle fik lov til at prøve krafter med skovle og spader. For at give træerne de bedste chancer til at voksne, har vi, i overensstemmelse med de på området gældende kommunale anvisninger, udført en vandtest (hvor vi skulle måle, hvor lang tid det tager for vandet at forsvinde fra plantehullet). Under vandtesten viste det sig, at jorden var meget komprimeret (det tog lang tid for vandet til at forsvinde) og dette kunne i værste fald betyde, at rødder til vores træer drukner. For at forbedre hullet har vi derfor tilføjet noget sand. Nu håber vi, at alt er, som det skal være og at vi allerede til foråret kan se, at vores træer har fundet sig godt tilpas i gården!    
 
Det blev det sidste tiltag fra Vild Natur-gruppen i 2021, men hold godt øje med vores hjemmeside, der kommer nemlig flere aktiviteter til foråret 2022.
 
Mvh
Vild Natur-gruppen
 
P.S. I november er der også plantet to æbletræer ved parkeringspladser på Parkstykket. Disse træer udspringer fra et samarbejde med Købnenhavns Kommune (Partnerskabstræer) og samarbejdet er uafhængigt af Vild Natur-gruppen.
 

VILD NATUR

Synes du også vores gård trænger til lidt mere grønt?

Er du vild med vild natur?

Vil du gerne se vores afdeling i anden sæson af "Giv os naturen tilbage", som vises på DR?

Snobrød i vores gård

Planer og ønsker for vild natur i gården

Børn tegner natur og billeder med blomster

Græsplæne eller jungle? Mere biodiversitet i boligområderne

Mød Sara Berg, der er konsulent hos KAB, og som skal hjælpe de almene boligafdelinger i København med at få mere vild natur.

VILD NATUR: TAK FOR SNAKKEN - MEN DETTE ER KUN BEGYNDELSEN!

Søndag den 13. juni har en gruppe beboere mødt i gården for at tale om vores ønsker og planer til mere vild natur i afdelingen. Alt sammen mens børn har farvet tegninger med blomster og vi spiste snobrød. 

Idéen blev taget godt imod og vi har talt længe om hvilke muligheder der er. På baggrund af vores snakke vil vi skrive et beboerforslag, som skal behandles på det kommende afdelingsmøde (p.t. regner vi med at mødet afholdes i august).

Det var en stor fornøjelse at kunne mødes i en større kreds, men vi er bestemt ikke færdige med vores arbejde. Så hvis du gerne vil hjælpe os (enten med at skrive beboerforslaget, eller med havearbejdet i tilfælde forslaget stemmes igennem), så vil vi meget gerne høre fra dig. 

Skriv til os på vildnatur@afd27.dk  

Du er også meget velkommen til at skrive, hvis du er bekymret eller har spørgsmål. Eller hvis du bare vil sige, at du synes godt om idéen - vi vil nemlig gerne høre fra så mange som muligt. 

På vegne af vild natur-projektgruppen vil jeg også ønske jer en god sommer, og jeg håber vi ses i august til afdelingsmødet - og forhåbentligt også inden!

Agnieszka

10 tips til at lave dit eget insekthotel

Lav dit eget insekthotel til vilde bier. Få 10 tips til, hvordan du selv bygger et insekthotel, som vil lokke bierne til.

Få mere dyreliv i haven

Få gode ideer til, hvad du kan gøre for insekter, fugle og andre dyr i din have. Her viser gartner Anja Kelvin, hvad de gør for dyrene i Haveselskabets Have på Frederiksberg.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Agnieszka fra bestyrelsen på vildnatur@afd27.dk  
 
Du kan også blive inspireret på følgende hjemmesider:

Hent plakat

Giv os naturen tilbage.